user_mobilelogo

PC-tips

Programma’s automatisch starten

Bij de startup van de computer kun je eenvoudig programma’s automatisch op laten starten via Windows. Zet snelkoppelingen naar deze programma’s in de map: opstarten en klaar! Zo kun je simpel je flight simulator onmiddellijk na Windows automatisch laten starten.

  1. Hoe gaat dat in zijn werk? Begin met het openen van de map “opstarten”. In het venster “uitvoeren” (te openen met de sneltoets CTRL + R) typ je: “AppData” en dan OK. In het verkenner venster wat zich dan opent klik je achtereenvolgens de volgende mappen aan: Roaming, Microsoft, Windows, Menu Start, Programma’s (het mapje, niet de snelkoppeling) en ten slotte “Opstarten”. Plaats hier snelkoppelingen naar de programma’s die moeten opstarten samen met Windows.Voor sommige programma's, zoals b.v. FS Commander is het handiger als ze pas starten wanneer de simulator draait. Dat kan geregeld worden via de .ini-file van FSUIPC. Je kunt het nalezen vanaf blz. 45 in "FSUIPC for Advanced Users". Kort samengevat gaat dat als volgt:
    Ga naar de "modules" map in de FSX of P3D hoofdmap, daar vind je de FSUIPC.ini; open die met kladblok, nadat je eerst een kopie als back-up hebt gemaakt.
  2. De FSUIPC.ini bestaat uit verschillende secties. Als er nog geen sectie Programs is, maak deze dan door op een nieuwe regel: [PROGRAMS] te typen.
  3. weer op een nieuwe regel typen:
    RunIf1=READY,CLOSE,"......". Je moet de aanhalingstekens gebruiken, FSUIPC kan nl. niet omgaan met spaties in de file-namen. Op de plaats van de puntjes vul je het volledige pad naar het programma wat je wil starten in, dus als je b.v. je FS Commander op de D: schijf hebt staan in een map met de naam FSC9, dan zou het commando moeten luiden: RunIf1=READY,CLOSE,"D:\FSC9\FSC.exe".
  4. De gewijzigde file opslaan in de modules folder. Let op: bij het opslaan niet “opslaan als” gebruiken, maar “opslaan”.
  5. Je kunt op deze manier maximaal 16 programma's laten starten of stoppen afhankelijk van de situatie van de simulator.

CH Yoke en -Pedals

Omdat veel mensen last hebben van het wegvallen van de USB-poorten, heeft Harmen Weistra een handleiding gemaakt voor een goede installatie van yoke en pedals. Die is te vinden op slideplaywer.nl/slide/1907581/ .

 

Panel Builder

Voor ca. € 50 per module is het programma panel builder beschikbaar (https://www.simplugins.com/index.html). Daarmee creëer je zonder uitgebreide hardware toch in weinig tijd een mooi fysiek paneel met je cockpit-instrumenten. Anton heeft ervaring met het gebruik er van.

 


 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer