header resources

De site www.skyvector.com is vooral voor vluchten in de USA van grote waarde. Je vindt er alle sectional charts van de US en ook van de rest van de wereld vind je er goede VFR charts. Maar voor je planning kun je ook van de Airwaycharts gebruik maken. De vliegvelddatabase is ook vooral voor de USA compleet en up-to-date.

Plan-G en VFRFlight.org

Op de site van Tim Arnold www.tasoftware.co.uk/ vind je de VFR flightplanner Plan-G. Een van de meest complete planners voor VFR vluchten wereldwijd. Bij installatie even goed opletten, omdat de default kaartgegevens die afkomstig waren van Mapquest niet meer beschikbaar zijn. Op het forum van TA Software lees je hoe je dat probleem kunt oplossen.

Op vfrflight.org/en/index.html heeft een Poolse piloot een nieuwe VFR flightplanner gepubliceerd. Een goede concurrent van Plan-G. Dit Poolse alternatief heeft vrijwel dezelfde features als Plan-G: ook een moving map, luchtruimclassificaties en ook een goed hoogtemodel voor het plannen van vluchten over gebergten en dergelijke.

 
 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.