user_mobilelogo

01 header Cessna 182 Skylane

Vliegsimulatie is in de ogen van veel mensen een wat vreemde hobby: urenlang in de weer zijn met een PC, knutselen aan cockpit-achtige opstellingen, of onverstaanbare Engelse kretologie in de microfoon roepen… het zijn slechts voorbeelden van de verschillende manieren waarop je deze fascinerende hobby kunt beoefenen.

Hoewel de leden van onze club de vliegerij en de simulator zeer serieus nemen, kijken we toch ook met een knipoog naar onze eigen liefhebberij. Niet voor niks heeft de naam van onze club een ironische ondertoon: “Flying Armchair Association” ofwel de club van de vliegende leunstoelpiloten...

Als je eenmaal gegrepen bent door het vliegsimulatorvirus, dan merk je na enige tijd dat enkel in je eentje achter de PC zitten te prutsen toch niet de complete invulling van je wensen is: je mist contact met hobbygenoten, moet alle kennis opdoen via filmpjes op YouTube of ingewikkelde Engelse teksten proberen te lezen op internet.

Dat kan leuker en eenvoudiger!

Want precies daar start het aanbod van onze club: wij zijn een niet al te grote groep Limburgse simulatorpiloten die regelmatig bij elkaar komen in ons clublokaal in de hangaar van het Aviation Competence Centre op Maastricht-Aachen Airport.

Wanneer je als nieuw lid bij ons begint zorgen we via een mentor die aan je wordt toegewezen dat je snel je weg kunt vinden binnen de club en je thuis voelt. Vervolgens staat het clubaanbod tot je beschikking: het vliegen op één van de zes simulatoropstellingen, misschien een keer testen op ons heliplatform en voor de cracks een vluchtje in onze Beech of Boeing 737 fixed base full cockpit simulatoren.

Al dat moois is voor onze leden beschikbaar. Maar omdat ook de simulatorpiloot heel wat kennis moet opdoen, kun je bij ons allerhande lessen en workshops volgen: de regels en techniek van het vliegen zowel op zicht als met instrumenten, de radiocommunicatie, de techniek van de toestellen, maar ook informatie over nieuwe ontwikkelingen in simulatorland en, allemaal onderwerpen die geregeld bij ons aan bod komen.

En niet in de laatste plaats: onze leden roemen ook de gezelligheid van onze clubbijeenkomsten waarbij naast serieus met de hobby bezig zijn er ook altijd plaats is voor uitgebreid persoonlijk contact en een grap op zijn tijd.

Spreekt dit alles je aan? Neem dan contact op met Joost Habets, telefoon 06 373 05 054, om een keertje te komen kijken tijdens een clubbijeenkomst.

Geschreven door: Jan Jongen

 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer