user_mobilelogo
 

01 header 24 11 2018

Op een ongebruikelijk moment, namelijk in november, had het Aviation Competence Centre (ACC) dit jaar zijn open dag gepland. En hoewel dit dus al de 2e open dag van 2018 was, merkten we daar in de toeloop van belangstellenden weinig van. Vanaf de opening, of eigenlijk al een beetje eerder, tot aan het eind van de open dag waren er aan één stuk door bezoekers in ons clublokaal. Allemaal nieuwsgierig en de meesten verrast door de aanwezigheid van een club als de onze in het gebouw van het ACC.

Gewoontegetrouw waren er weer een flink aantal clubleden aanwezig om de bezoekers een inkijkje in onze hobby te geven. Overigens: voor een flink deel waren dezelfde clubleden twee dagen eerder ook al lijfelijk actief geweest om ons clublokaal vóór de open dag weer eens helemaal spic en span te krijgen. Chapeau!

De Boeing 737 en de Beech 200 cockpitsimulatoren waren weer de echte eyecatchers: daar vormden zich zo af en toe files van adspirant simulatorpiloten om een rondje te kunnen vliegen. En na een goede afloop van hun vlucht liepen er best een paar would-be piloten zo trots als een pauw weg met het nieuwe certificaat onder hun arm, officieel uitgereikt door onze gelegenheids-administrateur Mariet.

Maar de kern was toch ons clublokaal en de “gewone” simulatoropstellingen die daar stonden. Zelfs kregen we van een docent van het ACC nog complimenten omdat hij onze presentaties eigenlijk onmisbaar vond als je de activiteiten van het ACC goed over het voetlicht wilde brengen. Naast de samenwerking op het gebied van de cockpitsimulatoren een ander goed voorbeeld van de synergie tussen onze club en het ACC!

Natuurlijk, behalve het laten zien van onze hobby aan alle belangstellenden, is voor onze club ook altijd van belang of we voldoende aantrekkingskracht op nieuwe leden uitoefenen. Gelukkig bleek dat ook dit keer weer het geval. Drie nieuwe adspirant leden konden we noteren, waarvan er eentje al gelijk de hele dag wilde blijven…

Tja, zo’n dag kenmerkt zich natuurlijk ook door onverwachte voorvallen: voor de aanwezige clubleden had Jan M. – die samen met zijn echtgenote langs kwam – 2 heerlijke vlaaien meegebracht. Dat was niet onverwacht, maar uit het gezicht van de door Mariet overrompelde bezoeker die brutaalweg een stuk vlaai uit de doos had gegrist sprak wel degelijk verbazing, of misschien is verbijstering hier het juiste woord… Ook onverwacht: ‘s ochtends bleek dat de pedalen van de Boeing niet helemaal deden wat ze zouden moeten doen. Wat nu? Met een kleine ingreep in de software hebben Funs, Charles en Henk de hele dag net kunnen doen alsof alles gewoon werkte. Goed gedaan, mannen.

En nu maar eens gaan puzzelen om te zien of de nieuwe adspirant leden nog in te passen zijn binnen ons maximum leden aantal of dat we de wachtlijst moeten hanteren… Succes kent zijn schaduwzijden.

Geschreven door: Jan Jongen

 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer