user_mobilelogo

Voor het eerst hebben we op de club geëxperimenteerd met het samen vliegen. Dat wil zeggen: we deden dat natuurlijk altijd al, maar dan in het clublokaal ieder voor zich of samen via het netwerk van IVAO. Daar hebben we nu een nieuwe manier aan toegevoegd: samen in het clublokaal, maar dan ook samen op ons eigen lokale netwerk.

Dat is op de eerste plaats leuk: je ziet en hoort elkaars vliegtuig of helikopter, maar het is ook heel leerzaam. Want zonder dat er verder iemand op je vingers kijkt, kun je als beginnend piloot er aan wennen dat er andere piloten in de lucht zijn en dat er verkeersleiding is om het luchtverkeer in goede banen te leiden. Op het IVAO netwerk kan dat natuurlijk ook, maar we merken dat voor veel beginnende vliegers dat toch een hoge drempel is. Vooral het moeten spreken en luisteren in het Engels is in het begin best moeilijk. Met deze tussenstap voegen we weer een leuk facet toe aan onze club.

Komende tijd gaan we de techniek verder uitbouwen en vervolmaken. Dan kunnen we ook via Teamspeak met elkaar communiceren en kunnen de (adspirant) verkeersleiders onder ons zich bekwamen in het controllen.

 

Sponsoren

ARESCO B.V.

ARESCO-BV.

Flight sim Engineering

View more

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in engineering van simulatorsoftware en het bieden van klantenondersteuning wereldwijd.

Sponsoren

Advertentie aanvraag

AANVRAGEN.

Aanvraag formulier klik hier.

View more

Wil je op onze website adverteren vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Wij stellen het op prijs dat je de club financiële steunt.

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.