user_mobilelogo

logo eurocontrol 300 http://www.eurocontrol.int/

Stralende zon begeleidde zowat de hele Flying Armchair club vanmiddag bij de plichtplegingen die noodzakelijk zijn om het Eurocontrol gebouw binnen te komen.

Eerst een lijst van deelnemers met identiteitsgegevens, dan controle van identiteitsbewijzen met een zichtbaar te dragen badge en tot slot voor die badge nog een inschuifkaart die uiteindelijk voor de toegang kon zorgen.

Best goed beveiligd, dat complex waar je als lid van de FAA zo vaak langs rijdt. 

Eenmaal binnen werden we ontvangen door Csilla Szabo, onze gastvrouw, en meteen onthaald op koffie en fris in een prima gekoelde vergaderzaal.In haar presentatie over Eurocontrol in het algemeen en MUAC (Maastricht Upper Area Control) in het bijzonder kwamen heel wat interessante feiten aan de orde: 5.500 vluchten worden per dag door MUAC begeleid, in totaal 17% van alle Europese luchtverkeer.

08 Eurocontrol 5 7 17En nu sinds kort ook het militaire verkeer boven Nederland en al langere tijd het militaire verkeer boven Duitsland.

Er werken 300 verkeersleiders bij MUAC op een totaal van 600 personeelsleden. Bijzonder trots is men bij MUAC op de efficiency: tegenover elk uur van een ATC-er staan er 2 vlieguren - en dat schijnt heel veel te zijn in de internationale vergelijking met andere upper area control centers.

Na de uitgebreide presentatie en een vragenrondje kwam een bezoek aan het hart van MUAC aan bod: de operations room. In een grote ellips staan daar tientallen opstellingen waar telkens 2 luchtverkeersleiders een sector van het aan MUAC toegewezen luchtruim bewaken. Heel imposant om te zien, hoewel we om begrijpelijke redenen alleen door een raam vanaf een hogere etage het echte werk mochten aanschouwen. Wat het meest opviel: ondanks de drukte in de lucht en de grote verantwoordelijkheid van het ATC-werk ging het er heel relaxed aan toe!Al met al een geslaagd bezoek aan onze “buren” en – hoewel wij niet zoiets imposants kunnen laten zien – ging Csilla toch graag in op onze uitnodiging om ook een keer een kijkje ten nemen bij onze Association tijdens een clubmiddag of –avond.     

logo YouTube 125

 

 

Sponsoren

ARESCO B.V.

ARESCO-BV.

Flight sim Engineering

View more

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in engineering van simulatorsoftware en het bieden van klantenondersteuning wereldwijd.

Sponsoren

Advertentie aanvraag

AANVRAGEN.

Aanvraag formulier klik hier.

View more

Wil je op onze website adverteren vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Wij stellen het op prijs dat je de club financiële steunt.

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.