user_mobilelogo

Jan heeft complete vliegtuigcockpit nagebouwd in huis

01 artikel Jan Jongen L1 compressed 02 artikel Jan Jongen L1 compressed 03 artikel Jan Jongen L1 compressed 04 artikel Jan Jongen L1 compressed

 

 

 

 

 

Hij heeft er acht jaar over gedaan, maar dan heeft Jan Jongen uit Heerlen wel een heuse cockpit van een Boeing 737 in zijn kamer staan.

Zijn grote droom was om zelf piloot te worden, maar daar is het nooit van gekomen. De selectie-eisen waren vroeger een stuk strenger dan tegenwoordig en een bril dragen niet was toegestaan.

Passie

Om zijn passie toch vorm te geven heeft Jongen in zijn huis een complete cockpit van een Boeing nagemaakt. Daar is hij in de afgelopen acht jaar mee bezig geweest. Al jaren vliegt hij nu door middel van een simulatieprogramma door heel Europa; een Boeing 737 kan immers niet de hele wereld over vliegen.

Innsbruck de mooiste

Sinds vorige week is de nieuwe Flight Simulator 2020 van Microsoft uitgekomen. Een spel dat zeer realistisch meer dan 35.000 luchthavens, twee miljoen steden en anderhalf miljard gebouwen weergeeft. "Een van de mooiste luchthavens buiten Europa in dat spel is toch wel Lukla, midden in de Himalaya (Oost-Nepal). Dat is heel precies nagebootst. Met een heel korte start en landingsbaan. Daar kun je de meest leuke stunts uithalen om te proberen te landen of op te stijgen" In Europa vindt Jongen Innsbruck een van de mooiste vliegvelden, met de landingsroute tussen de bergen.

Nieuwe computer

Probleem van het nieuwe spel is wel dat Jan een andere computer nodig heeft. De huidige computer is niet goed genoeg voor het nieuwe simulatie spel en dus moet hij wachten tot de bestelling van de nieuwe computer is afgerond. Tot die tijd kan hij blijven vliegen in de simulator met het oude programma.

Vrouw

Hij heeft zijn vrouw nog steeds niet kunnen verleiden om met hem mee te vliegen. "Zij vindt het prima dat ik die hobby heb en geniet er in die zin van dat ik die hobby heb. Voor haar is het zeker geen hobby en zal het ook nooit worden. De keren dat mijn vrouw hier in de simulator komt is om de koffie te brengen of samen een praatje over iets anders te maken. Maar we zijn niet aan het vliegen."

Bron: 1Limburg

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer