user_mobilelogo

flightsim 2020De nieuwe Microsoft Flight Simulator is beschikbaar vanaf 18 augustus. Wij staan als club natuurlijk vooraan als het gaat om zo’n revolutionaire sprong voorwaarts in de vliegsimulatie.

Een spectaculaire sprong voorwaarts is het, die nieuwe sim, daarom een korte toelichting.

De hele wereld in de simulator is nu opgebouwd op basis van satellietfoto’s, gebouwen staan daardoor precies waar ze horen te staan, wegen, rivieren, bossen, spoorlijnen, kortom alles wat zicht-vliegen interessant en boeiend maakt wordt levensecht afgebeeld in de nieuwe simulator. Dat kan alleen maar als je al die data ergens centraal opslaat en naar behoefte naar de gebruiker verdeelt. Dat is dus ook precies wat Microsoft heeft gedaan: 2000 Terabyte aan data is beschikbaar voor het laten zien van de omgeving. Via internet wordt het gebruikte deel van die data voortdurend naar je computer gestuurd, of: gestreamd, zoals dat heet.

Niet minder revolutionair is het atmosfeer model in de nieuwe simulator: luchtdruk, vochtigheid en temperatuur bepalen welke wolken er zijn, welke wind er waait, of er neerslag is enzovoorts. De nieuwe simulator kent nog veel meer unieke nieuwtjes, kijk op https://www.flightsimulator.com/ voor alle details.

Omdat we onze leden zo snel mogelijk kennis willen laten maken met de nieuwe simulator organiseren we in de maand september MFS Introdagen.

Microsoft Flight Simulator is voor ons allemaal nieuw en zal ongetwijfeld veel verrassingen, positief, maar misschien ook negatief in zich bergen. De Flying Armchair Association staat natuurlijk in de eerste rij om ervaring op te doen met de nieuwe sim. Vanaf 1 september draait MFS op een aangepaste PC in ons clublokaal. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze Dispatch Officers zijn er dan op woensdagavond en op zaterdagmiddag MFS Introdagen.

Onze bedoeling is dat al onze leden mee kunnen doen, in levenden lijve, of via Discord: meekijken, vragen stellen en als het kan beantwoorden, ontdekkingen doen in de sim, op verschillende configuraties in ons clublokaal testen, enz.

Maar er is meer: we hebben ook een alfa-tester binnen onze ledenkring. Die zal ons in september mee laten kijken naar zijn ervaringen. Ook dat kan via Discord.

We gaan een interessante herfst tegemoet!

 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer