user_mobilelogo

logo FAA 20014 en 16 maart 2019

Het Vistacollege van start en de 2e open dag van dit schooljaar

Op 14 maart ging de vlag bij onze “medehuurder”, het Aviation Competence Centre, uit. Want na jaren van voorbereiding is nu het Vistacollege officieel van start gegaan: ontstaan uit de fusie van Leeuwenborg en Arcus, de beide middelbare beroepsopleidingsinstituten die Zuid-Limburg tot op heden kende. Voor de techniekopleidingen was de samengang al langer een feit onder de naam Techniekcollege Zuid-Limburg.

Voor onze simulatorclub betekende de aftrap ’s morgens acte de présence geven, want er werd verwacht dat een aantal leden van het aanwezige docentenkorps van het nieuwe college wel interesse in de activiteiten van de FAA zouden hebben. Dat bleek in de praktijk erg mee – of tegen - te vallen, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Want afgezien van een enkele bezoeker was het zo rustig dat we de tijd goed hebben weten te benutten met sleutelen aan de simulators.

De 2e open dag van dit schooljaar, die op 16 maart plaats vond was trouwens ook niet bijzonder druk bezocht. Dat had de schoolleiding ook verwacht en gelukkig was het resultaat er niet minder om.

Voor de school was het een succes, want er kwamen toch weer enkele nieuwe aanmeldingen uit voort. En voor onze club was het een succes omdat we contact konden leggen met een vertegenwoordiger van Samco Aircraft Maintenance. Want dat bedrijf stond al een hele tijd op ons verlanglijstje voor een bezoek door de leden van onze club. De principe afspraak daarvoor is nu gemaakt.

Ondanks de wat mindere drukte, meldde zich ook nog een mogelijk nieuw clublid. Jammer genoeg voor dit aspirant-lid zitten we op ons maximaal leden aantal van 30. Dus vooralsnog wordt onze wachtlijst alleen iets langer.

Van een mindere toeloop was weinig te merken bij de Boeing- en Beech-simulatoren. Daar was het als vanouds druk en warm. Maar aan dat laatste komt nu heel spoedig een einde: ons clublokaal en de opstelruimte van de Beech liften mee op het airconditioning-project van het ACC. De volgende open dag kan dus drukker of juist minder druk zijn – koeler wordt het in elk geval!

Geschreven door: Jan Jongen

 

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer