user_mobilelogo

Op zaterdag 6 november organiseert het Aviation Competence Center voor het eerst sinds eind 2019 weer een open dag. Hoe het precies georganiseerd gaat worden staat nog niet vast, maar noteer de datum zeker in je agenda als je in ons clublokaal een kijkje wil nemen. Traditiegetrouw staan ook de deuren bij ons wijd open die zaterdag: je kunt je vliegvaardigheden testen in onze gloednieuwe Cessna, maar ook de Beech 200 en natuurlijk de Boeing 737-800 cockpit staan voor je klaar. Onze leden verzorgen deskundige uitleg en wijzen je graag de weg in de fascinerende wereld van de vliegsimulatie. Je bent van harte welkom. Nadere informatie over de organisatie van de open dag is binnenkort te vinden op de website van het Aviation Competence Center, Aviation Competence Centre.

Zaterdagmiddag 3 juli stond in het teken van de heropening van ons normale clubleven, maar eigenlijk ook een beetje in het teken van inhalen van onze in 2020 verloren gegane jubileumviering.

Een extra feestelijke bijeenkomst dus, met onder meer een woord van dank aan de directie van het Aviation Competence Centre. Onze voorzitter overhandigde een speciale FAA-klok én aan de ACC directeur kwam de eer toe het eerste exemplaar van ons jubileumboekje in ontvangst te mogen nemen.

Na een dik jaar van weinig groepsactiviteit kunnen we begin juli weer aan de slag. Onze normale groepsbijeenkomsten worden hervat. Alleen de anderhalve meter maatregel houden we natuurlijk in ere, maar voor de rest gaan we terug naar “normaal”.

Jan heeft complete vliegtuigcockpit nagebouwd in huis

01 artikel Jan Jongen L1 compressed 02 artikel Jan Jongen L1 compressed 03 artikel Jan Jongen L1 compressed 04 artikel Jan Jongen L1 compressed

 

 

 

 

 

Hij heeft er acht jaar over gedaan, maar dan heeft Jan Jongen uit Heerlen wel een heuse cockpit van een Boeing 737 in zijn kamer staan.

Zijn grote droom was om zelf piloot te worden, maar daar is het nooit van gekomen. De selectie-eisen waren vroeger een stuk strenger dan tegenwoordig en een bril dragen niet was toegestaan.

Passie

Om zijn passie toch vorm te geven heeft Jongen in zijn huis een complete cockpit van een Boeing nagemaakt. Daar is hij in de afgelopen acht jaar mee bezig geweest. Al jaren vliegt hij nu door middel van een simulatieprogramma door heel Europa; een Boeing 737 kan immers niet de hele wereld over vliegen.

Innsbruck de mooiste

Sinds vorige week is de nieuwe Flight Simulator 2020 van Microsoft uitgekomen. Een spel dat zeer realistisch meer dan 35.000 luchthavens, twee miljoen steden en anderhalf miljard gebouwen weergeeft. "Een van de mooiste luchthavens buiten Europa in dat spel is toch wel Lukla, midden in de Himalaya (Oost-Nepal). Dat is heel precies nagebootst. Met een heel korte start en landingsbaan. Daar kun je de meest leuke stunts uithalen om te proberen te landen of op te stijgen" In Europa vindt Jongen Innsbruck een van de mooiste vliegvelden, met de landingsroute tussen de bergen.

Nieuwe computer

Probleem van het nieuwe spel is wel dat Jan een andere computer nodig heeft. De huidige computer is niet goed genoeg voor het nieuwe simulatie spel en dus moet hij wachten tot de bestelling van de nieuwe computer is afgerond. Tot die tijd kan hij blijven vliegen in de simulator met het oude programma.

Vrouw

Hij heeft zijn vrouw nog steeds niet kunnen verleiden om met hem mee te vliegen. "Zij vindt het prima dat ik die hobby heb en geniet er in die zin van dat ik die hobby heb. Voor haar is het zeker geen hobby en zal het ook nooit worden. De keren dat mijn vrouw hier in de simulator komt is om de koffie te brengen of samen een praatje over iets anders te maken. Maar we zijn niet aan het vliegen."

Bron: 1Limburg

flightsim 2020De nieuwe Microsoft Flight Simulator is beschikbaar vanaf 18 augustus. Wij staan als club natuurlijk vooraan als het gaat om zo’n revolutionaire sprong voorwaarts in de vliegsimulatie.

Een spectaculaire sprong voorwaarts is het, die nieuwe sim, daarom een korte toelichting.

De hele wereld in de simulator is nu opgebouwd op basis van satellietfoto’s, gebouwen staan daardoor precies waar ze horen te staan, wegen, rivieren, bossen, spoorlijnen, kortom alles wat zicht-vliegen interessant en boeiend maakt wordt levensecht afgebeeld in de nieuwe simulator. Dat kan alleen maar als je al die data ergens centraal opslaat en naar behoefte naar de gebruiker verdeelt. Dat is dus ook precies wat Microsoft heeft gedaan: 2000 Terabyte aan data is beschikbaar voor het laten zien van de omgeving. Via internet wordt het gebruikte deel van die data voortdurend naar je computer gestuurd, of: gestreamd, zoals dat heet.

Niet minder revolutionair is het atmosfeer model in de nieuwe simulator: luchtdruk, vochtigheid en temperatuur bepalen welke wolken er zijn, welke wind er waait, of er neerslag is enzovoorts. De nieuwe simulator kent nog veel meer unieke nieuwtjes, kijk op https://www.flightsimulator.com/ voor alle details.

Omdat we onze leden zo snel mogelijk kennis willen laten maken met de nieuwe simulator organiseren we in de maand september MFS Introdagen.

Microsoft Flight Simulator is voor ons allemaal nieuw en zal ongetwijfeld veel verrassingen, positief, maar misschien ook negatief in zich bergen. De Flying Armchair Association staat natuurlijk in de eerste rij om ervaring op te doen met de nieuwe sim. Vanaf 1 september draait MFS op een aangepaste PC in ons clublokaal. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze Dispatch Officers zijn er dan op woensdagavond en op zaterdagmiddag MFS Introdagen.

Onze bedoeling is dat al onze leden mee kunnen doen, in levenden lijve, of via Discord: meekijken, vragen stellen en als het kan beantwoorden, ontdekkingen doen in de sim, op verschillende configuraties in ons clublokaal testen, enz.

Maar er is meer: we hebben ook een alfa-tester binnen onze ledenkring. Die zal ons in september mee laten kijken naar zijn ervaringen. Ook dat kan via Discord.

We gaan een interessante herfst tegemoet!

 

ARESCO B.V.

ARESCO-BV.

Flight sim Engineering

View more

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in engineering van simulatorsoftware en het bieden van klantenondersteuning wereldwijd.

Advertentie aanvraag

AANVRAGEN.

Aanvraag formulier klik hier.

View more

Wil je op onze website adverteren vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Wij stellen het op prijs dat je de club financiële steunt.

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.