user_mobilelogo

cessna

Zaterdagmiddag 16 juli onthaalde ons oud-lid Charles Geurts ons op een bijzonder interessante lezing over zijn ervaringen met de Cessna 152 en 172. Nu eens niet een verhaal over hoe dat gaat in de simulator, maar een opsomming van allerlei wederwaardigheden uit het “echte” leven.

We zijn weer volop aan de slag met onze clubactiviteiten. De groepsvluchten via JoinFS en Discord vanuit huis waren natuurlijk leuk en onderhoudend, maar het “echte” werk is toch het regelmatig samenkomen in ons clublokaal. Voor de komende maanden ziet dat er eindelijk weer positief uit. We hebben geen grote happenings gepland, maar beleven veel plezier aan het wekelijks uitwisselen van alle nieuwtjes en het delen van de ervaringen met onze simulatoren thuis. De trainingen in de 737 zijn weer goed op gang gekomen en binnenkort starten we ook weer met onze beginnerscursus. Na de zomer staat instrumentvliegen voor starters weer op ons programma.

Op zaterdag 6 november organiseert het Aviation Competence Center voor het eerst sinds eind 2019 weer een open dag. Hoe het precies georganiseerd gaat worden staat nog niet vast, maar noteer de datum zeker in je agenda als je in ons clublokaal een kijkje wil nemen. Traditiegetrouw staan ook de deuren bij ons wijd open die zaterdag: je kunt je vliegvaardigheden testen in onze gloednieuwe Cessna, maar ook de Beech 200 en natuurlijk de Boeing 737-800 cockpit staan voor je klaar. Onze leden verzorgen deskundige uitleg en wijzen je graag de weg in de fascinerende wereld van de vliegsimulatie. Je bent van harte welkom. Nadere informatie over de organisatie van de open dag is binnenkort te vinden op de website van het Aviation Competence Center, Aviation Competence Centre.

Zaterdagmiddag 3 juli stond in het teken van de heropening van ons normale clubleven, maar eigenlijk ook een beetje in het teken van inhalen van onze in 2020 verloren gegane jubileumviering.

Een extra feestelijke bijeenkomst dus, met onder meer een woord van dank aan de directie van het Aviation Competence Centre. Onze voorzitter overhandigde een speciale FAA-klok én aan de ACC directeur kwam de eer toe het eerste exemplaar van ons jubileumboekje in ontvangst te mogen nemen.

Na een dik jaar van weinig groepsactiviteit kunnen we begin juli weer aan de slag. Onze normale groepsbijeenkomsten worden hervat. Alleen de anderhalve meter maatregel houden we natuurlijk in ere, maar voor de rest gaan we terug naar “normaal”.

Flightsim Beek clubdagen: woensdagavond tussen 19.00 - 21.30 uur en zaterdagmiddag tussen 13.30 - 17.00 uur.
Adres: Horsterweg 13, 6199 AC Maastricht-Airport
Vanaf 13 jaar ben je welkom.

© 2022 Webdesign PH-48  Privacyverklaring  Cookies & Disclaimer